Wat is dropshipping? En hoe begin je ermee? [2021]
20 juli 2021 
10 min. leestijd

Wat is dropshipping? En hoe begin je ermee? [2021]

Wat is dropshipping?


Dropshipping is een orderverwerkingsmethode waarbij een webshop geen producten in voorraad hoeft te houden. In plaats daarvan stuurt de webshop de bestellingen rechtstreeks van de fabrikant naar de klant. De klant besteld dus een product op de webshop, de webshop ontvangt het geld van de klant en met dat geld besteld de webshop weer bij de leverancier!

Er zijn tegenwoord veel online cursussen te vinden, Maar welke cursus is nu echt waar voor uw geld? Wij van Revieuw Academy hebben dit al voor u uitgezocht!

Beginnende dropshippers gebruiken meestal Aliexpress als leverancier, maar voor degene die gelijk serieus willen beginnen word het gebruik van een dropship agent aangeraden. Een agent is een persoon of team met contacten in China. Een dropship agent gaat voor jouw opzoek naar de beste prijs en kwaliteit voor de producten die je zoekt.


 
Voordelen van een dropship agent:


 
- Producten van goede kwaliteit
 - Snellere levering (gemiddeld 9 dagen)
 - Mogelijkheid tot branding (eigen logo op product en verpakking)
 - Even duur of zelf goedkoper dan Aliexpress
 - De prijs zit bij de productprijzen inbegrepen (geen bijkomende kosten!)
 

Krijg Joshua zijn persoonlijke agent cadeau bij aanschaf van de dropship academy!

Bekijk hier de dropship academy van joshua kaats.

Na het maken van een Shopify account kan je in de shopify appstore verschillende apps downloaden. Om producten van aliexpress te importeren heb je verschillende mogelijkheden, Oberlo en Dsers zijn de twee betere opties. Onze voorkeur ligt toch wel bij dsers omdat je als je orders met 1 klik kan doorsturen naar Dsers, en dat scheelt natuurlijk een hoop werk als je veel bestellingen krijgt.Het voordeel van dropshippen is dus dat je geen groot start kapitaal nodig hebt om ermee te kunnen beginnen.


 
Voor wat heb je dan wel geld nodig?


 - Advertenties
 - Shopify
 - Domeinnaam
 - Zakelijke e-mail
 - KVK inschrijving


Bouw nu je eigen website eenvoudig met shopify!


Om te beginnen met adverteren raden we een minimum budget van 200 Euro aan. De betaling voor een shopify abonnement verloopt maandelijks en voor het basic abonnement betaal je 29 Euro per maand. Als beginner is het basic abonnement van shopify voldoende om mee te beginnen. Een domein naam kan al vanaf 1 Euro per jaar en een zakelijke email zit rond de 10 Euro per maand bij Gsuite (Google). De KVK inschrijving is een eenmalige kosten van 50 Euro

Het bedrag dat je dus ongeveer nodig hebt om je dropship avontuur te beginnen ligt rond de 300 Euro.


 
High-Ticket dropshipping & low-ticket dropshipping


Wat is het verschil tussen high ticket en low ticket dropshipping? Low ticket dropshipping is wat we hierboven hebben besproken, het dropshippen van producten met een goedkope inkoopwaarde (150 Euro of minder) van een leverancier als bijvoorbeeld Aliexpress. Vaak word er gezocht naar een product dat een probleem oplost of iets met een sterke emotionele connectie (huisdieren, baby’s&kinderen, hobby’s). Dit word gedaan omdat de klant er dan niet lang over na hoeft te denken, het lost immers een probleem voor de klant op of de klant voelt een emotionele connectie met het product, dit word ook wel een impuls aankoop genoemd. Bij low ticket dropshipping word meestal gebruik gemaakt van advertenties op social media omdat social media goed werkt met Impuls aankopen.


 
Voordelen van low ticket dropshipping


 
- Vinden van leveranciers gaat makkelijk
 - China heeft altijd veel voorraad
 - Meer kans op producten die viraal gaan
 - Het zijn vaak ''spontane koopjes'' die de consumenten doen
 - Makkelijk schaalbaar
 - Weinig opstartkosten

High ticket dropshipping werkt net iets anders, maar de basis is hetzelfde. Het grote verschil met high ticket dropshipping is dat je producten verkoopt met een stuk hogere waarde. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan meubels, jacuzzi’s, elektrische voertuigen en andere producten in een hoger prijssegment.

Bij high ticket dropshipping verkoop je producten in een hoger prijssegement

Stel je voor, hoe zou het zijn als je een volledig salaris kon verdienen met slechts 5 verkopen in de maand? Dat is precies wat high ticket
 dropshipping is. Je verkoopt producten met verkoopprijzen tussen de 500 en 10.000 Euro met winstmarges van 30% of meer! 

Bij High ticket ligt de focus dan ook op Google Ads in plaats van social media advertenties. Een duur product kan je niet zomaar op iemand zijn scherm gooien in de hoop dat hij of zij het koopt. In Google zijn mensen al opzoek naar een product om hem te kopen wat dus een stuk beter werkt met high ticket dropshipping, maar gooi social media niet totaal over de toonbank. Het kan ook prima werken na je wat data uit Google hebt gekregen! 
Voordelen van High ticket dropshipping:


 
- Hoge winstmarges
 - Weinig sales nodig voor leuke winst
 - Betrouwbare leveranciers
 - Snelle levertijden (weinig klantenservice)
 - Goed voor lange termijn
 - Minder concurrentie

 Wil je meer leren over het vinden van high ticket leveranciers? 


 
Bekijk hier de high ticket academy van Joshua kaats en Sven jansen

bekijk hier de high ticket academy van joshua kaats en sven jansen


Over de schrijver
Meerdere jaren ervaring in E-commerce en online ondernemen, in mijn vrije tijd schrijf ik graag blogs over online geld verdienen om andere te inspireren!